Αιχμηρή η αντιπολίτευση για ανάρτηση του δημάρχου Θέρμου στο facebook

Με ανακοίνωσή της, η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Θέρμου «Αξιοπιστία και Προοπτική για τον δήμο Θέρμου» ,με επικεφαλής τον Θ. Κασόλα, ασκεί, με βάση τα όσα ειπώθηκαν στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, κριτική στον δήμαρχο Θέρμου κ. Σπύρο Κωνσταντάρα, αναφορικά με ανάρτηση του δεύτερου στο facebook. Η ανακοίνωση της παράταξης του κ. Κασόλα, αναλυτικά:
Συνδημότες και Συνδημότισσες,
Τη Δευτέρα 27 Απριλίου 2015 πραγματοποιήθηκε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα: «Ψήφισμα για  την μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος».
Στη συνεδρίαση πέραν των Δημοτικών Συμβούλων παρίστατο και τοποθετήθηκαν για το συγκεκριμένο θέμα ο Γραμματέας και μέλη της Διοικούσας Επιτροπής της Τοπικής Οργάνωσης Θέρμου του ΣΥΡΙΖΑ.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τέθηκε θέμα απο το αργηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κασόλα Θεόδωρο για το κείμενο που ανάρτησε στον  προσωπικό του λογαριασμό  του facebook o Δήμαρχος κ. Κωνσταντάρας Σπύρος. Το κείμενο ήταν το εξής:
«Κάποιοι αναρωτήθηκαν για την ανάρτηση μου μετα τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογες που έγραψα ότι <Εχω ήσυχη την συνείδηση μου>. Σήμερα μετα την απόφαση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αρπαγής των διαθεσίμων των δήμων δυστυχώς επιβεβαιώνεται αυτο που Εννοούσα.  Οι έλληνες επέλεξαν την χρεοκοπία . Μια νεα 21 ηΑπριλιου ανέτειλε…!!!!ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ!»
Ειπώθηκε ότι το κείμενο αυτό προσβάλει όλο το Δήμο, καθότι αναφέρεται σε μια Κυβέρνηση η οποία πρόσφατα εκλέχτηκε απο τον Ελληνικό λαό με δημοκρατικές διαδικασίες. Τονίστηκε ότι με το κείμενο αυτό, ο πρώτος πολίτης του Δήμου μας, θέτει τις βάσεις  για πιθανό «κοκκίνισμα» του Δήμου όπως ανέφερε ο δημοτικός Σύμβουλος κ. Κατσαρός Αριστείδης και  τορπιλίζει την συνεργασία του Δήμου με την Κυβέρνηση.  Ο Γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης Θέρμου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Φέρρας Ευάγγελος, αναφέρθηκε στην προσπάθεια της Τοπικής Οργάνωσης για την επίλυση σειράς θεμάτων του Δήμου, προσκομίζοντας στο Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου υπομνήματα με θέματα του Δήμου τα οποία υπέβαλε η Τ.Ο. σε Υπουργούς της Κυβέρνησης.
Ζητήθηκε από τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κασόλα Θόδωρο, από μέλη της Διοικούσας Επιτροπής της Τοπικής Οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ και άλλους, ο Δήμαρχος  να ανασκευάσει ή να ανακαλέσει την συγκεκριμένη δήλωσή του. Παρόλη την επιμονή μας, ο κ. Δήμαρχος αρνήθηκε να κάνει κάτι τέτοιο, γεγονός το οποίο καταδεικνύει τον κομματικό εναγκαλισμό του με συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα.  Αν αύριο ένα κυβερνητικό στέλεχος επισκεφθεί το δήμο μας,  άραγε θα κάνει τους ίδιους χαρακτηρισμούς ο Δήμαρχος ή θα σπεύσει να φωτογραφηθεί μαζί του, με δημοσίευση της φωτογραφίας στον προσωπικό του λογαριασμό;
Τέτοιες συμπεριφορές και χαρακτηρισμούς  από τον πρώτο πολίτη του Δήμου μας είναι πρωτόγνωρα πράγματα  για τον τόπο μας, καθότι σε εποχές σκληρής κομματικής αντιπαράθεσης, ποτέ στο Δήμο μας δεν είδαμε παρόμοιες ενέργειες από τους προηγούμενους Δημάρχους.
Δεν γνωρίζει ο Δήμαρχος ότι εκπροσωπεί όλο το Δήμο;
Δεν είναι Δήμαρχος μιας παράταξης, είναι Δήμαρχος όλων των πολιτών.
Ας  το συνειδητοποιήσει αυτό επιτέλους ένα χρόνο μετά την εκλογή του.
Για το θέμα: «ψήφισμα για  την μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος» διαμορφώθηκαν τρεις προτάσεις:
  1. Πρόταση όπως ακριβώς διατυπώθηκε απο την Κεντρική Ενωση  Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) σε σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της.
  1. Λόγω της δυσμενούς κατάστασης που υπάρχουν στα οικονομικά της Χώρας να δοθούν τα ταμειακά διαθέσιμα στην Κυβέρνηση χωρίς να υπάρχει νομοθετική ρύθμιση για την επιστροφή των χρημάτων αυτών. Η πρόταση αυτή ήταν κοινή ανάμεσα σε Δημοτικούς Συμβούλους τόσο της πλειοψηφίας όσο και της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
  1. Ψήφισμα, που εισηγήθηκε ο αρχηγός του Συνδυαμού της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Γιάννης Τριανταφυλλάκης και στο οποίο έλεγε ΟΧΙ στην χρησιμοποίηση των ταμειακών διαθεσίμων από την Κυβέρνηση,…… κ.λπ.
Στην ψηφοφορία πλειοψήφησε η πρώτη πρόταση.

ΑΠΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: