Το... παλατάκι του ΚΤΕΛ Αιτωλ/νίας!


Ένα απ’ τα καλύτερα κτίρια της χώρας κατασκευάστηκε, που αλλού, στο Αγρίνιο 
Ξεκίνησαν τη λειτουργεία τους τα γραφεία του νέου ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει η πλήρης λειτουργία του ολοκαίνουργιου κτιρίου στο Αγρίνιο.
Πρόκειται για ένα κτίριο - κόσμημα για την περιοχή, καθώς όμοιό του δεν υπάρχει σε καμιά άλλη περιοχή της χώρας και είναι ιδιαίτερα λειτουργικό και καλαίσθητο. Το κτίριο αυτό βρίσκεται στο 1ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αγρινίου - Αντιρρίου και η φιλοσοφία του είναι να αποτελέσει ένα πολυχρηστικό χώρο. Περιλαμβάνει αίθουσες αναμονής για τους επιβάτες μέχρι να ξεκινήσει το δρομολόγιό τους, περιλαμβάνει καφετέρια, εστιατόριο και μίνι μάρκετ,  χώρους για τραπεζικά καταστήματα, τα οποία δεν έχουν λειτουργήσει ακόμα, καθώς η διοίκηση βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις ενδιαφερόμενες τράπεζες, ενώ αυτή τη στιγμή έχουν μπει σε λειτουργία μηχανήματα αυτόματης ανάληψης.
Περιλαμβάνει επίσης γραφείο γενικού τουρισμού, που ήδη λειτουργεί, συνεδριακό κέντρο χωρητικότητας 500 ατόμων που θα εξυπηρετεί πολλές ανάγκες, καθώς το Αγρίνιο πραγματικά έχει ανάγκη από ένα τέτοιο χώρο. Ακόμα υπάρχει η δυνατότητα εύκολης πρόσβασης, αφού το κτήριο βρίσκεται επί της εθνικής οδού, ενώ έχουν προβλεφτεί και θέσεις στάθμευσης των οχημάτων των επιβατών, έχει προβλεφτεί ειδική αφετηρία για τα αστικά λεωφορεία, θέσεις για ταξί και άνετο πάρκινγκ για τα αυτοκίνητα των υπαλλήλων. Ο μελετητής προέβλεψε επίσης και την δημιουργία μιας μικρής εκκλησίας της Παναγίας της Οδηγήτριας που βρίσκεται σε ένα χώρο πρασίνου περιπου 2,5 στρεμμάτων.
Το έργο ξεπέρασε τα 5 εκ. ευρώ, ενώ η αγορά του οικοπέδου κόστισε 3 εκ. ευρώ. Οι προσπάθειες πάντως των αρμοδίων του ΚΤΕΛ απέδωσαν καρπούς και ήδη το όνειρο έγινε πραγματικότητα, το οποίο τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί με την επίσημη λειτουργία και παρουσίαση αυτού του χώρου. 
Στο χώρο που λειτουργεί σήμερα το ΚΤΕΛ θα μεταφερθεί το μηχανολογικό Αγρινίου και θα λειτουργεί στο ισόγειο του κτιρίου που έχουν μεταφερθεί και οι υπόλοιπες υπηρεσίες της νομαρχίας, προκειμένου να είναι συγκεντρωμένες για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.
(Βάσω Βήττα - aixmi)

Δεν υπάρχουν σχόλια: